Story of my life , Part 02

Categorieën:Uncategorized
admin

Een bevriend evenementen bureau uit Zwolle belde voor een klus. Klus is jargon voor een optreden of schnabbel.
Het zou een beetje chique zakelijk feestje zijn. Dus moest ik van de “impresario “ een net pak aan. Nou heb ik dus altijd een pak aan als ik optreed met het Sinatra repertoire. Het zou namelijk een beetje vreemd overkomen om als Sinatra in een Knickerbocker te komen opdraven. Ik moest om half negen op de afgesproken locatie zijn. Het bleek een discotheek te zijn waar ik vroeger wel eens had opgetreden. Daar werd ik best vrolijk van want dat waren leuke optredens en dus goede herinneringen.

Bij mijn aankomst bleek er niet heel veel te zijn veranderd. Het etablissement zag er nog net zo uit als al die jaren geleden. Alleen het personeel was wel verjongd en er was inmiddels een nieuwe eigenaar. De bar, de dansvloer en het podium waren er nog. De dj. van de disco vond dat ik mijn eigen zanginstallatie niet nodig had want er hing al heel veel geluid en daar kon hij naar eigen zeggen prima mee uit de voeten. Ik vond het een geweldig idee omdat ik dan niet vijf keer de trap op en af hoefde met mijn boxen en andere zware zaken die je nu eenmaal nodig hebt om een paar liedjes te kunnen zingen. De horecagelegenheid was namelijk in een kelder. Het zakelijke karakter van het publiek viel een beetje tegen. Ik was de enige die in pak was. Het bleek te gaan om een reünie van bezoekers van de discotheek. “Gezellig” dacht ik, dit natuurlijk vanwege mijn eigen ervaringen aldaar. De gemiddelde leeftijd van het publiek lag tussen de veertig en vijftig jaar. Normaal gesproken helemaal mijn doelgroep dus.

Ik besteeg het podium, dat overigens niet hoger was dan een halve meter, en stelde me netjes voor aan de “ feestgangers “. Omdat er een ietwat tamme stemming hing begon ik met een uptempo stuk van Sinatra, The lady is a tramp. Bij de eerste noten dacht ik al dat het een moeilijke avond zou worden. De reünisten hadden meer aandacht voor hun drankje dan voor de zanger in pak. In de hoop verandering te kunnen brengen in de sfeer begon ik met het nummer “all night long” van Lionel Ritchie. Daar mee zouden ze toch wel iets meer in beweging komen, dacht ik. Well my friends time has come , to raise the roof and have some fun…….. Heelaas mijn poging strandde hopeloos. Nummers als “ Everything “ van Michael Bublé of “ Save the last dance “ schoten hun doel totaal voorbij. Ten einde raad startte ik de tranentrekker “de vlieger “ maar in. Dit had ik toch echt nog nooit meegemaakt en begon me al af te vragen of Frans Bauer ergens met een verborgen camera te voorschijn zou komen. Maar niks van dat alles. Mijn laatste en ultieme poging het lied “ Bloed zweet en tranen “ van jawel, Hazes.

Verdraaid er kwam iemand in beweging. Langzaam kwam een man naar voren. Hij liep op klompen en was ondanks dat ik op een podiumpje stond bijna groter dan ik. Het was iemand die je zou omschrijven als een boer, met hoofdletters geschreven. Terwijl ik sta te zingen loopt hij recht op me af. Op ongeveer een halve meter gaat hij pal voor me staan. Ik dacht nog, misschien heeft hij een verzoekje. Het bleek ijdele hoop. Het enige dat hij met zijn beide handen aan zijn mond uitkraamde en zelfs boven de muziek uit was…..BOOOEEEHHHH!!!!!!!!!!! Langzaam draaide de boer zich weer om en sjokte weg onder het applaus van een vrouw die ik voor het gemak maar even omschrijf als boerin. Na de laatste noten van het liedje klapte ik mijn laptop dicht en seinde naar de als geluidsman fungerende DJ dat ik er mee stopte.

Aan zijn opgestoken duim te zien vond hij dit het beste idee van de avond. Bij de uitgang aangekomen vroeg de portier, die ook bepaalt niet klein van stuk was, of ik weg ging. Ik antwoordde bevestigend. MOOI! zei hij en deed stilzwijgend de deur voor me open. Tot nooit ziens, trapte de waarschijnlijk niet op intelligentie aangenomen uitsmijter. Toen ik buiten in de dichte mist stond dacht ik nog even aan Frans Bauer maar die was er dus echt niet ..


één Reactie

  1. Eddy
    januari 14, 2016 at 9:44 pm

    Blijft een mooi verhaal, ik heb deze belevenis in een door jou gesproken tekst, opgenomen tijdens Jilles The Voice ?Sinatra

Geef een reactie

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
Email*
Url