About Jillesz

Categorieën:Uncategorized
admin

Jilles Zuiderbaan

Op 13 september 1960 ben ik geboren in Zwolle, Nederland. Ik was de laatste van vijf kinderen. Drie broers en één zus. In de jaren zestig groeide ik op in de ruim opgezette nieuwbouwwijk Holtenbroek. Een veilige omgeving met veel groen en grasveldjes. Voetballen was één van de belangrijkste bezigheden die we hadden. En uiteraard “Coyboy” en Indiaantje spelen, want overdag was er geen televisie, laat staan internet. Altijd buiten en ook heel veel fikkie steken achter de dijk van het Zwarte water. In de “zeventiger jaren” verhuisde ons gezin naar een nieuwe wijk in Zwolle, de Aalanden. Daar bracht ik mijn pubertijd door. Eveneens met veel buitenshuis vermaak.

Brommers, kattenkwaad en muziek

Het voetballen bleef maar de pistooltjes en Indianentooien werden ingeruild voor brommers, kattenkwaad en muziek. Meer over de muziek vind je op de Blog pagina. Met het haar tot over mijn schouders was school niet zo aan mij besteed. Het zal wel iets te maken hebben gehad met het moeilijk om kunnen gaan met gezag. Omdat ik mijn school niet heb afgemaakt kwam ik in het zogenaamde , twaalf ambachten en dertien ongelukken circuit terecht.

Muziek

Ik ga hier niemand vervelen met het opsommen van alle baantjes die ik heb gehad. Van glazenwasser tot barkeeper en van inpakker tot callcenteragent. De muziek is mij met de paplepel ingegoten. Mijn grootvader was pianist en dirigent. Twee van mijn broers speelden piano en gitaar en mijn moeder en zus speelden piano. Zelf heb ik geprobeerd om Dwarsfluit en Saxofoon te spelen. Doordat ik slecht was in lezen van zowel boeken als van noten werd dit helaas niks. Op mijn dertiende ben ik begonnen met zingen. Dat doe ik ik dus nog steeds met heel veel plezier.

Geef een reactie

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
Email*
Url